MixCoffee ⁄ Kawa ⁄ LAMARI

LAMARI

Kawa Lamari

Uprawiana jest w przydomowych plantacjach, w ukrytych wioskach prowincji Eastern Highlands w Papui Nowej Gwinei. Tajniki tradycyjnych metod przekazywane są z pokolenia na pokolenie, czyniąc wiedzę przeszłości bogactwem współczesności. Zapewne dlatego kawa Lamari pomaga pielęgnować więzi rodzinne, ogrzewając atmosferę spotkań z bliskimi. Lamari ma wyjątkowy aromat. Kusi zapachem olejku migdałowego i marcepanu, wzmocnionego delikatną nutą przypraw korzennych i pomarańczy. Olśniewa słodyczą stonowaną smakiem cytrusów i subtelną barwą dojrzałych wiśni. Perfekcyjnie komponuje się z posiłkami spożywanymi w słoneczne południe czy późny, mżysty poranek. Orzeźwia, inspiruje i nastraja pozytywnie.
Dodaje energii, pobudzając do działania ciało, umysł i duszę.

Dostępne opakowania:
250 g w cenie 28,00 zł
500 g w cenie 52,00 zł
1000 g w cenie 99,00 zł

lamari

SPECYFIKACJA KAWY

POCHODZENIE
ZIARNA

Papua Nowa Gwinea

PLANTACJA/STACJA OBRÓBKI

małe gospodarstwa rolne / Colbran, Baroida

AROMAT

olejek migdałowy, marcepan – z nutą przypraw korzennych i pomarańczy

POLECANA

espresso, kawy mleczne

ZAWARTOŚĆ
KOFEINY

średnia

WYSOKOŚĆ
UPRAW

1600-2200 m n.p.m.

METODA
OBRÓBKI

mokra

OKRES
ZBIORU

od maja do sierpnia

REGION
UPRAWY

Dolina Lamari, Eastern Highlands

SMAK

słodycz połączona z cytrusami i wiśnią, średniowysokie body

KWASOWOŚĆ

średniowysoka, soczysta

ODMIANY
BOTANICZNE

Typica, Bourbon, Arusha, Mundo Novo

 

METODA
ZBIORU

ręczna

ZASTOSOWANIE

ekspres ciśnieniowy