MixCoffee ⁄ Oferta ⁄ Bary kawowe

Bary kawowe

Bary kawowe

Organizujesz konferencję, spotkanie biznesowe lub imprezę towarzyską? Chcesz, by zapadły w pamięć, wyróżniły się spośród innych – zachwyciły i zelektryzowały Twoich Gości? Mamy dla Ciebie ofertę perfekcyjnie dopasowaną do Twoich potrzeb! Skorzystaj z wiedzy i doświadczenia znawców oraz plantatorów kawy!

Niepowtarzalne wydarzenie
Chcesz, by organizowane przez Ciebie wydarzenie było wyjątkowe? Pragniesz nadać mu niepowtarzalny charakter, dodać szlachetnego blasku? Chcesz ważny dla Ciebie dzień uczcić szczególną, uroczystą oprawą – dla swych znamienitych gości?

Spełnimy Twoje oczekiwania!
Wniesiemy orzeźwiający powiew w organizowaną uroczystość!
Wlejemy energię w serca i dusze Twoich Szacownych Gości!
Podamy najlepszą kawę z najlepszych plantacji!


Dla Ciebie i Twoich Gości

  • mobilny bar kawowy w miejscu wydarzenia: specjalne gatunki świeżo palonych kaw, mielonych tuż przed zaparzeniem; świeże ziarna, wprost z naszych plantacji w sercu Papui Nowej Gwinei (obszary górskie)
  • kawa i mleko serwowane bez ograniczeń, niebanalne drinki alkoholowe na bazie kaw, bogata paleta herbat klasycznych, jak i owocowych
  • obsługa Gości przez baristę; mobilny bar w pełni wyposażony w porcelanę oraz niezbędne akcesoria, na stołach udostępnione eleganckie menu
  • syropy smakowe dla miłośników kaw deserowych: dla tych, którzy kawę traktują jako deser
  • dwugrupowy ekspres gastronomiczny oraz młynek żarnowy: dopełnienie wyposażenia profesjonalnego warsztatu pracy naszych baristów
  • podarunek dla gości, 100-gramowe opakowanie kawy: upominek, który pozwoli Ci na długo pozostać w pamięci Twoich Gości

 

 

_MG_6324

Jak serwujemy kawę?

Polecamy jej spożywanie bez dodatków słodzących. Dzięki wysokiej jakości ziarnom oraz umiejętnemu zaparzaniu – naszą kawę cechuje naturalna słodycz. Rozumiemy jednak i tych, którzy traktują ją jako deser. Specjalnie dla nich przygotowaliśmy najdoskonalsze syropy smakowe! Z doświadczenia jednak wiemy, że kto już raz spróbował naszej kawy, zaparzonej przez profesjonalnego baristę, szybko i na stałe rezygnuje z dodawania cukru…

Już krótko po zmieleniu kawa zaczyna tracić część swych walorów i właściwości olejków aromatycznych. Im dłużej czekamy z jej zaparzeniem, tym więcej aromatów się ulatnia, a smak słabnie. Aby temu zapobiec i serwować Państwu najlepszą, najbardziej zachowującą głębię smaku kawę – mielimy ją dopiero w chwili przyjęcia zamówienia. Bezpośrednio i specjalnie dla tej konkretnej filiżanki czarnego złota, którym pragniemy się z Państwem podzielić!

Co nas wyróżnia?

Znamy kawę od ziarna. Od rdzenia jej smaku i aromatu. Dosłownie: posiadamy własne plantacje kawy w Papui Nowej Gwinei. Uprawiamy ją tam według tradycyjnych zaleceń, zgodnie z wiedzą miejscowej ludności, z pokolenia na pokolenie przekazującej rodzinne sekrety upraw kolejnym adeptom tej niezwykłej sztuki. Mamy też własną palarnię kawy, w której szlifujemy jej szlachetne smaki, odmiany i niepowtarzalne, naturalne aromaty.

Nasze kawy są świeżo palone. Profil palenia dostosowujemy do typu kawy, odpowiednio różnicując jej zapach i smak. Dzięki pieczołowitej kontroli każdego etapu produkcji potrafimy przygotować kawy naturalnie słodkie (bez dodatku cukru), o niepowtarzalnej barwie aromatycznej i głębi smaku. Wieloletnie doświadczenie oraz przez lata kształcone umiejętności, podpatrzone u papuańskich plantatorów, pozwalają nam wydobyć naturalną słodycz z każdego ziarna naszych upraw.