Darmowa dostawa od -- zł - ZAMÓW DO 12.00 – WYSYŁKA DZIŚ
MixCoffee ⁄ Kawa ⁄ KONGO IBEJI

KONGO IBEJI

KONGO IBEJI

 

 

Afrykańska arabica wywodzi się z regionu jeziora Kivu, plantacja mieści się na wysokości do 1500m n.p.m. Ziarna przetwarzane są metodą mokrą która, w połączeniu z tradycyjnym suszeniem na słońcu pozwala uzyskać produkt najwyżej jakości.

SPECYFIKACJA KAWY

POCHODZENIE
ZIARNA

Kongo, Rutshuru North Lake Kivut

PLANTACJA/STACJA OBRÓBKI

Nyamasasa

 

AROMAT

Czarna herbata

POLECANA

 

ZAWARTOŚĆ
KOFEINY

4/5

WYSOKOŚĆ
UPRAW

1400-1900 m n.p.m.

METODA
OBRÓBKI

mokra

OKRES
ZBIORU

od maja do sierpnia

REGION
UPRAWY

Rutshuru North Lake Kivut

SMAK

Słodko-owocowa z nutami czarnej herbaty

KWASOWOŚĆ

2/5

ODMIANY
BOTANICZNE

Arabica, Bourbon,

 

METODA
ZBIORU

ręczna

ZASTOSOWANIE

ekspres ciśnieniowy, ekspres automatyczny, french press,