Darmowa dostawa od -- zł - ZAMÓW DO 12.00 – WYSYŁKA DZIŚ
MixCoffee ⁄ Kawa ⁄ TANZANIA UZURI

TANZANIA UZURI

TANZANIA UZURI

 

Plantacja z której pochodzą zielone ziarenka leży w „ cieniu” góry Kilimandżaro. Ten ekologiczny region Tanzanii idealnie wpływa na prawidłową wegetację krzewów kawowca. Ręcznie zbierane ziarna, myte i suszone są w tradycyjny sposób, dzięki któremu zachowane są wszystkie walory afrykańskiej arabici.

Kawa ma intensywny, mocny aromat, w którym można rozpoznać nuty brzoskwiniowe, ale przede wszystkim wyczuwalna jest czekolada z aromatem świeżej wanilii. To idealne ziarna dla miłośników mlecznych kaw.

SPECYFIKACJA KAWY

POCHODZENIE
ZIARNA

Tanzania, Kilimanjaro, Moshi

PLANTACJA/STACJA OBRÓBKI

Kilimanjaro Native Planters Association (KNPA)

AROMAT

Waniliowy

POLECANA

espresso, kawy mleczne

ZAWARTOŚĆ
KOFEINY

3/5

WYSOKOŚĆ
UPRAW

1700-2000 m n.p.m.

METODA
OBRÓBKI

mokra

OKRES
ZBIORU

od Lipca do Października

REGION
UPRAWY

Tanzania, Moshi

SMAK

Brzoskwinie, mleczna czekolada , wysokie body

KWASOWOŚĆ

2/5

ODMIANY
BOTANICZNE

Arabica, Catimor, Caturra

 

METODA
ZBIORU

ręczna

ZASTOSOWANIE

ekspres ciśnieniowy, metody alternatywne, ekspres automatyczny